PAD KVOTA I NJEGOVO ZNAČENJE

Pratite pad kvota u kladionicama u realnom vremenu!

  • Kad na listiću pokraj kvote vidite ljestve (npr. 1.55#) to znači da je kvota na tu utakmicu pala. Zašto i kakve to veze ima?
  • Kvota može padati iz raznih razloga: povrede ključnih igrača neposredno prije utakmice, promjene termina utakmica, promjene vremenskih vjeta ili neka druga značajna okolnost, ali najčešći razlog za pad kvote je velika uplata na taj meč. Time kladionica balansira kako ona ne bi došla do velike štete ukoliko svi dobiju na toj utakmici (smanjuju kvotu kako bi ona ponovno odražavala realnu vjerojatnost ishoda). Često se dogodi da kvota toliko padne da postane bezvrijedno igrati taj meč ili on čak bude blokiran.
  • Kad je kvota velika (4-5 i više), pa padne na 3-4 obično se ne radi o nečemu značajnom, odnosno obično se radi o korekciji kvota. Ponekad kladionice malo pogriješe i daju prevelike kvote za neku utakmicu, pa kasnije vrše korekciju.
  • Pad kvota ponekad može poslužiti kako bi namamio igrače da igraju baš tu utakmicu i baš taj znak, tako da oko toga treba biti oprezan. Ako ne znate ništa o utakmici osim da je kvota pala, to vam ne znači ništa i takve utakmice ne treba igrati.
  • Događa se da se na dan utakmice sazna da za domaću ekipu igra druga postava za koju se očekuje da će izgubiti. Ovo je slučaj kad kladionice reagiraju i spuštaju kvotu. Ovakvi padovi kvota u kombinaciji s informacijama koje ste saznali o toj utakmici mogu biti iznimno korisni i takve utakmice treba obavezno igrati.
  • Pad određene kvote treba vam biti samo signal da pretresete sve nužne stvari vezane uz utakmicu na kojoj se dogodilo premještanje kvota, da pronađete sve informacije i saznate zašto su se kvote na toj utakmici promijenile, i tek onda, kad sve sagledate, donesete odluku hoćete li se kladiti na tu utakmicu ili ne.