VODIČ ZA POČETNIKE

ONLINE KLAĐENJE

Kako početi?

Prvo je potrebno izabrati online kladonicu. Otvaranje računa u online kladionicama potpuno je besplatno i procesom registracije nemate nikakve obaveze prema kladionici, a jedini uvjet koji morate ispuniti jeste da ste punoljetni. Naša preporuka je da pogledate nekoliko ONLINE KLADIONICA i da izaberete onu koja Vam se najviše sviđa. Prilikom registracije bitno je unijeti točne podatke kako ne bi došlo do problema prilikom isplate. Također Vam savjetujemo da pročitate pravila kladionice u kojoj otvarate račun.

Registracija

Proces registracije vrlo je jednostavan; ovdje unosite svoje osnovne informacije kao što su ime, prezime, adresa, e-mail, broja mobilnog telefona (ukoliko želite da vam na mobilni telefon stižu rezultati), a isto tako ćete morati odabrati valutu u kojoj želite sklapati oklade (najčešće je to euro). Također ćete morati odabrati username (korisničko ime) i password (lozinku) koji vam omogućuju pristup kladioničarskom računu i služe u svrhu identifikacije. Nakon uspješne registracije, dobijate e-mail s vašim podacima i link na koji morate kliknuti kako biste potvrdili da su uneseni podaci točni, kao i da ste vi vlasnik navedene e-mail adrese. Nakon što kliknete na navedeni link, proces registracije se uspješno završava i možete se po prvi put ulogirati na vaš račun na način da na stranici online kladionice unesete vaš username (korisničko ime) i password (lozinku). Odaberite online kladionicu koja vas zanima, gotovo svaka od navedenih kladionica daje bonus prilikom registracije i ima svoje prednosti.

Klađenje

Proces online klađenja vrlo je jednostavan. Ovisno o kladionici, odaberite vrstu sporta ili ligu koja vas zanima, zatim odaberite oklade na koje se želite kladiti. Nakon toga unesite ulog i zaključite okladu. Sve zaključene oklade, odnosno listiće možete vidjeti u arhivi na vašem kladioničarskom računu. Novac se, ukoliko ste pogodili listić, automatski dodaje na vaš kladioničarski račun u roku od nekoliko minuta nakon završetka utakmice.

UPLATA I ISPLATA

Kako uplatiti novac u online kladionicu i kako isplatiti novac iz online kladionice?

Svaka online kladionica vam nudi više načina za uplatu novca na kladioničarski račun. Međutim, prije negoli uplatite novac na neku od online kladionica potrebno je detaljno pročitati upute za uplatu i isplatu. Posebno je potrebno da obratite pažnju na eventualne provizije i opcije pri isplati novca. Mnoge kladionice omogućavaju isplatu novca samo na ona sredstva plaćanja sa kojih je izvršena i uplata. Također, ovdje se pojavljuje problem provizija pri isplati. Neke kladionice dozvoljavaju neograničen broj besplatnih isplata, dok je kod drugih besplatna isplata moguća samo jednom mjesečno. Neke kladionice naplaćuju isplatu sredstava na bankovni račun, što posebno vrijedi za zemlje koje nisu članice Europske unije.

Većina online kladionice prije uplate ili isplate zahtijevaju da izvršite identifikaciju, koja je nužna kako bi se spriječile prevare. Sama identifikacija uglavnom se sastoji od slanja skenirane osobne iskaznice ili putovnice e-mailom, odnosno faxom.

Ovdje vam predstavljamo dostupne načine uplate i isplate novca u online kladionice:

 

DEBITNE KARTICE

Debitne karticeDebitna kartica je ona kartica s kojom možete trošiti točno onoliko novca koliko imate na računu (na kartici) i za razliku od kreditnih kartica ne možete ići u minus. Debitnu karticu može dobiti svatko tko u banci otvori devizni račun u željenoj valutu (preporuka EUR); nije nužno da imate stalan posao ili bilo kakav drugi uvjet. Jedini uvjet je da ste punoljetni.
 

 

KREDITNE KARTICE

Kreditne karticeKreditne kartice mogu se koristiti za uplatu u online kladionice, s tim što se isplata može izvršiti samo na Visa kreditne kartice. Najveća prednost kreditnih kartica je to što su - kreditne. Ne morate imati novac na računu da biste se kladili, već se možete kladiti na kredit, odnosno novac kojega sada koristite za klađenje plaćate s računom od kartice sljedeći mjesec.
 

 

SKRILL

SkrillSkrill, popularno nazvan elektronski novčanik (e-wallet) je online servis za slanje i primanje novca na internetu, za sigurnu kupnju putem internet, a najpopularniji je u online klađenju gdje se najčešće koristi prilikom uplata i isplata u online kladionice. Slanje novca vrši se jednostavnim unošenjem svoje e-mail adrese.
 

 

NETELLER

NetellerNeteller je odličan online servis za jednostavan i siguran elektronski prijenos novca na internetu, vrlo je sličan Skrill-u, jer oba servisa rade po istom principu. U početku su bili vezani samo za američko tržište, sada su sve popularniji i u ostatku svijeta. Neteller je odnedavno proširio svoje usluge i za korisnike iz država regije.
 

 

BANKOVNI TRANSFER

Bankovni transferBankovni transfer (bankovna doznaka) jedan je od načina slanja i primanja novca širom svijeta. Ovo je najsporiji i najkompliciraniji način prebacivanja novca u online kladionicu. Uplata bankovnim transferom obično traje 3-5 radnih dana. Da biste mogli koristiti ovaj način uplate i isplate novca s Vašeg kladioničarskog računa u nekoj od online kladionica morate imati devizni račun.
 

 

PAYSAFECARD

PaysafecardPaysafecard je prepaid kartica (slična vaučeru, bonu za mobilni telefon) koja služi za plaćanje putem interneta. Vrlo je dobro prihvaćena od strane online kladionica. Popularna je postala zbog činjenice da njenim korištenjem nije potrebno ostavljati na internetu bilo kakve podatke. Može se nabaviti samo u zemljama Europske unije (npr. Hrvatska, Slovenija) u iznosima od 10, 25, 50 i 100€.
 

 

Korisnička podrška kod većine kladionica stoji vam na raspolaganju 0-24h tako da sa uplatama i isplatama ne biste trebali imati problema.